POSJET UDRUZI SRCE

POSJET UDRUZI SRCE

Datum događaja: 29.09.2021 14:53

[POSJET UDRUZI "SRCE"]

Stručna služba Udruge na čelu s predsjednikom Viktorom Jozićem danas je posjetila Udrugu "SRCE", Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Predsjednica Udruge "SRCE" gospođa Đurđa Penava, zajedno sa projektnim i administrativnim timom Udruge provela nas je prostorima Udruge te nas upoznala sa načinom rada koji nas je oduševio.

Udruga SRCE osnovana je u lipnju 2005. godine.

Udrugu je osnovalo nekolicina roditelja entuzijasta, koji su suočeni sa mnogobrojnim preprekama i inertnošću društva prema potrebama njihove djece, željeli stvoriti jedno drugačije i bolje okruženje za život svoje i sve ostale djece i odraslih s teškoćama.

Udruga je osnovana nakon nekoliko zajedničkih druženja koja je organizirao tadašnji župnik Ivan Šestak, a uz svesrdnu pomoć i podršku aktivista i predsjednice župnog Caritasa gđe Vere Kos, u formiranju udruge, izradi pravnih akata i pronalaženju lokacije za prva druženja. Udruga Srce prva je i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline te okolnih naselja i općine Bedenica, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kako bi im svojim djelovanjem omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava.

Osobni asistent

Prijavite se za osobnog asistenta

Prijava